Potrivit Codului Fiscal in vigoare, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze, in fiecare an, 2% din impozitul pe venitul lor, catre o initiativa nonprofit (Organizatie non-guvernamentala, Asociatie sau Fundatie).

Aceasta suma nu reprezinta o contributie personala (sponsorizare, donatie, etc … ) ci este o parte a bugetului de stat, care este directionata de catre fiecare cetatean in parte spre sectorul neguvernamental. Diferenta este ca, in acest fel, puteti decide singuri ce destinatie sa aiba aceasta suma, avind posibilitatea de a indrepta acel 2% (din impozitul pe care oricum il platiti) catre o organizatie neguvernamentala pe care vrei sa o sprijini.


CUM SA PROCEDATI :
(nu dureaza mai mult de 5 minute !)


Pasul 1.

Daca v-ati hotarat sa alegeti ca beneficiar asociatia noastra, notati urmatoarele date de identificare:

Numele organizatiei:

Pasul 2.

Trebuie sa completati datele Asociatiei  in DECLARATIA DE VENIT GLOBAL pe care o veti depune la Administratia Financiara.
Declaratia se poate obtine de la administratiile financiare, se poate descarca  de AICI.

Sau poţi descărca formularul completat cu datele Asociaţiei.

Daca aveti venituri de la un singur angajator, acesta completeaza pentru voi fisa fiscala de tip 1 (FF1), iar voi trebuie sa completati declaratia de venit global.

– Descarcati sau obtineti formularul pentru Declaratia de venit global (vezi mai sus).
– Completati Date de identificare ale contribuabilului (nume, adresa, telefon, cod numeric personal, etc.)
– Treceti datele organizatiei: denumire, cod fiscal si cont bancar (atentie, contul bancar IBAN are 24 de caractere!). Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, lasati casuta goala si suma va fi calculata de catre organele fiscale.

Daca aveti venituri din mai multe surse (colaborari, chirii, prestari servicii etc.): descarcati formularul corespunzator, AICI.

Sau poţi descărca …… cu datele Asociaţiei.

 

Lasă un comentariu