„Caty” Andronescu face din nou educaţia captivă grupurilor de interese ilegitime


Daniel Funeriu: Ordonanta lui Andronescu, de sorginte MAFIOTA. Plagiatul lui Ponta, scos la iveala de cei din familia sa politica, pentru a-l CONTROLA

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, sustine ca invatamantul superior a fost mafiotizat prin ordonanta de urgenta initiata de fostul ministru Ecaterina Andronescu si adoptata de guvern in decembrie anul trecut. Intr-un interviu pentru Ziare.com, Daniel Funeriu a declarat ca aceleasi amendamente „de sorgine mafiota” cuprinse in ordonanta i-au fost pretinse, inainte de adoptarea Legii Educatiei, de reprezentantii „fabricilor de diplome” din invatamantul privat si de stat, in schimbul unanimitatii in Senat.

„Ca sa le intelegem semnificatia trebuie sa ne intoarcem putin si sa va spun de ce am fost obligati sa trecem Legea Educatiei prin angajarea raspunderii. Pentru ca, dupa ce trecuseram partea cu invatamantul preuniversitar, eu am refuzat pactul cu fabricile de diplome, ai caror reprezentanti au venit la mine la minister si mi-au spus clar: va trecem Legea Educatiei in Senatul Romanei, daca acceptati urmatoarele amendamente.

Toate, fara exceptie, erau amendamente de sorginte mafiota si gandite doar pentru bani. Eu le-am spus ca legea trece prin Senatul Romaniei, nu prin Senatele universitatilor pe care le conduc ei. Nu puteam sa accept ca un ministru din Guvernul Romaniei sa fie ostaticul unui rector care spune ca aranjeaza el problema cu Senatul Romaniei”, spune Funeriu in infterviul pentru ziare.com.

Potrivit lui Funeriu,reprezentantii fabricilor de diplome i-au dat asigurari ca ei „controleaza voturile PSD” in Senat si legea va trece cu „unanimitate”.

„Mai mult, mi-au spus ca imi asigura unanimitate. „Acceptati amendamentele si veti avea legea trecuta cu unanimitate”. Textual mi-au spus ca ei pot controla „fara probleme voturile PSD, pe Cati o convingem noi, iar jumatate din ei sunt profesori la noi, si numai noi stim cum au promovat”, iar „Crinulet se conformeaza si el daca ne uitam noi urat la el”. Stiu ca m-a socat frecventa acelui „noi”, suna ca in filmele cu mafiotii anilor ’30”, declara Funeriu.

Fostul ministru sustine ca a avut o discutie cu Ponta, imediat dupa preluarea guvernarii, in care ajunsesera la o „intelegere prealabila” sa fie convocata o sesiune extraordinara a Senatului pentru ca Legea educatiei sa treaca prin consens. Ponta insa nu si-a respectat promisiunea, probabil  din cauza presiunilor fabricilor de diplome, dar si a plagiatului, spune Funeriu in interviul pentru ziare.com.

„Tot in acest context nu pot sa disociez scoaterea plagiatului lui Ponta de catre cei din jurul sau, din familia sa politica, care voiau sa-l vulnerabilizeze pentru a-l controla. Asa, ca un avertisment. Pentru ca Ponta va avea o problema cand cei din familia sa politica ii vor atrage atentia asupra plagiatului, asa cum subtil au facut-o Dragnea si Antonescu”.

Funeriu afirma ca Ordonanta prin care s-a modificat Legea Educatiei este o „ordonanta de mafiotizare a invatamantului universitar, data in ultima zi de mandat de dna Andronescu. Si asta spune multe””.

(Articol preluat de pe http://www.revista22.ro/daniel-funeriu-ordonanta-lui-andronescu-de-sorginte-mafiota-plagiatul-lui-ponta-scos-la-iveala-de-cei-din-familia-sa-politica-pentru-al-controla-22648.html)

Reclame

Despre Cristian Florea

Cristian Tiberiu Florea, n. 1959, Galaţi. Profesor de geografie şi istorie. Cărţi publicate: Clima oraşului Galaţi, Arionda, 2000 În nada maeştrilor. Încercări de mitanaliză, Vremea, 2005 Importanta geostrategica a atmosferei, sensappelle.wordpress.com, 2015.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: